Beneficiile celei mai noi generații de roboți chirurgicali – daVinci Xi – aflați în Ponderas Academic Hospital

Beneficiile roboților chirurgicali daVinci Xi

Ponderas Academic Hospital lansează Primul Program Integrat de Chirurgie Minim Invazivă și Robotică din România. Programul aduce ca noutate, în premieră în sistemul medical privat din România, prezența a două sisteme de chirurgie computerizată, daVinci Xi. Unul dintre roboți va fi destinat blocului operator, iar cel de-al doilea va fi instalat în Surgical Training Institute, centru dedicat instruirii continue a medicilor, înființat în urmă cu 18 ani și care deja a pregătit peste 2000 de chirurgi.

Până în acest moment, investiția spitalului depășește 3 milioane de euro și constă în achiziția sistemului chirurgical daVinci Xi și a întregului echipament necesar utilizării multidisciplinare precum și instruirii continue în aceste tehnici.

Citește și: Cum să alegi cel mai bun ortodont? Sfaturi și criterii direct de la specialist.

daVinci Xi, cea mai nouă generație de roboți chirurgicali, se integrează perfect în Ponderas Academic Hospital, spital multidisciplinar care face performanță chirurgicală la cele mai înalte standarde din Europa. În cadrul Programului Integrat de Chirurgie Minim Invazivă și Robotică din România, daVinci Xi este pus în mâinile unei echipe de profesioniști cu peste 30.000 de operații minim invazive și peste 1000 de intervenții chirurgicale robotice”, declară Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu – Director Medical Ponderas Academic Hospital.

Beneficiile roboților chirurgicali daVinci Xi sunt foarte importante. daVinci XI este un sistem computerizat, interpus între chirurg și pacient, menit să augmenteze prestația chirurgicală a medicului, aducând importante beneficii pacientului prin reducerea complicațiilor și a timpului de refacere.

Citește și: Dr. Laurențiu Vlădău, dermatolog: negii și papiloamele cutanate nu se îndepărtează decât de către medic

Față de generațiile anterioare, daVinci Xi aduce beneficii tehnologice superioare: alături de vedere 3D și HD, care poate fi mărită de peste 10 ori, deține patru brațe multifuncționale, inteligente, la care se atașează instrumente cu potențial de rotire 540 de grade în 7 direcții, permite repoziționarea mesei de operație în timpul procedurii precum și rotirea sistemului 360 de grade în jurul pacientului; toate aceste îmbunătățiri susțin extinderea fără precedent a gamei de aplicabilitate a acestei tehnologii.

Chirurgia robotică permite efectuarea unor operații dificile și complexe, în special în zone anatomice înguste (de ex. pelvis sau loja timică) unde există o serie de structuri vitale, cum ar fi nervi, a căror lezare poate duce la complicații cu impact major în calitatea vieții pacientului.

În Ponderas Academic Hospital, da Vinci Xi permite abordarea unor zone diferite, cu implicații complexe în chirurgia oncologică, urologie, chirurgia herniilor incizionale, bariatrie, pediatrie, ginecologie, chirurgie toracică, endocrină sau ORL. Minim-invaziv trebuie să fie standardul chirurgiei, nu în viitor, ci astăzi!, adaugă Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu

Beneficiile roboților chirurgicali daVinci Xi:

Vizibilitate crescută

Cu ajutorul daVinci Xi, chirurgul este mult mai aproape de zona operată, are o vizibilitate extrem de clară, mărită de peste 10 ori. O vedere 3D, în profunzime, până la cele mai mici detalii.

Chirurgul execută mișcări mai sigure

DaVinci Xi scalează mișcările chirurgului. O mișcare amplă a chirurgului aflat la consolă este tradusă de robot într-o microdisecție foarte fină, mai sigură. Un alt avantaj semnificativ este că robotul filtrează tremorul inerent, crescând precizia mișcării.

Chirurgul ajunge în spații pe care nu le-ar putea explora prin alte tehnici chirurgicale

DaVinci Xi îi permite medicului să ajungă în spații anatomice înguste, închise sau greu abordabile prin chirurgia laparoscopică convențională sau deschisă, cum ar fi pelvisul sau loja timică, unde există structuri vitale pe care le poate proteja mult mai sigur decât prin alte tehnici operatorii.

Intervenții chirurgicale de mare precizie în cazuri oncologice

Gesturile precise permit disecția de mare acuratețe, milimetrică, a structurilor bolnave sau lezate. Astfel, chirurgul este sigur că a îndepărtat complet tumora și nu a afectat țesutul sănătos. Pentru pacient, acest lucru înseamnă că nu va suferi consecințe sau complicații cu impact semnificativ asupra calității vieții acestuia – rata complicațiilor fiind semnificativ scăzută față de alte tipuri de operații.

Patologii diverse în care daVinci XI face diferența

La Ponderas Academic Hospital, da Vinci Xi permite abordarea unor zone și patologii diferite, cu implicații complexe, în chirurgia oncologică, urologie, bariatrie, ginecologie, pediatrie, chirurgia herniilor incizionale, chirurgie toracică, endocrină sau ORL.

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*