Află când este bine să începi să folosești crema antirid

când este bine să începi să folosești crema antirid

La ce vârstă ești considerată prea tânără pentru a-ți face probleme în legătură cu ridurile? Află când este bine să începi să folosești crema antirid?

Crema antirid poate fi aplicată pe față de la primele semne ale îmbătrânirii, indiferent de sex. Mai întâi de toate apar liniile fine, acele riduri de expresie care nu au nicio legătură cu vârsta (apar chiar şi la adolescente). Ridurile de expresie țin de structura feţei şi de mimica ei. Cu trecerea timpului, ţesutul cutanat îşi pierde din elasticitate şi aceste prime liniise transformă în riduri profunte.

„Specialiştii susţin că, după vârsta de 25 ani, se instalează procesul de îmbătrânire. Așa că, nu rata startul! 25 de ani este vârsta potrivită pentru utilizarea cremei antirid. În fiecare seară.’, considera Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Cum afli când este bine să începi să folosești crema antirid?

Pentru tinerele de 18 ani, cremele care au concentraţie mare de antioxidanţi sunt prea puternice şi pot determina apariţia dermatitei de contact ori pot crea sensibilizări.

Citește și:
De ce se decolorează părul vopsit? 3 cauze care duc la ștergerea nuanței din păr

Dar, de la 20 de ani este bine să începem să acordăm atenţie zonei perioculare, ne sfătuiesc specialiştii. În schimb, începând cu vârsta de 25 de ani este momentul propice pentru crema antirid, îndeosebi în anotimpul rece.

„Pentru a afla dacă e timpul potrivit să folosești produse antirid, ar trebui să faci un un exerciţiu. Relaxează muşchii feţei, fără să zâmbești, fără să schiţezi nicio mimică. Dacă liniile fine persistă şi în aceste condiţii, înseamnă că, în acest loc pielea a început sa-şi piardă din elasticitate. Si gata, ai aflat momentul potrivit ca sa acorzi tenul cu mai multă atenţie. Perioada indicată ca să introduci crema antirid în rutina zilnică de îngrijire”, ne explica Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Pentru a apela cât mai târziu la cremele antirid, ascultă sfaturile specialiștilor

– Nu practica demachierea agresivă şi cu produse inadecvate care au la bază solvenţi şi ingrediente petrochimice;
– Demachiaza faţa şi dimineaţa şi seara indiferent de rutina zilnică;
– Foloseşte creme hidratante pentru a preveni apariţia ridurilor fine. Pielea uscată este prima predispusă la riduri şi la îmbătrânirea prematură;
– Evită expunerea la soare fără protecţie. Nu trebuie să lipsească niciodată o cremă de protecţie solară (minim SPF 30) în ruina zilnică de îngrijire. 80% dintre semnele îmbărânirii sunt cauzate de razele ultraviolete.

Sursă foto: pixabay.com

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*