Ce inseamna sistemul de invatamant Step by Step si cum iti poti inscrie copilul la o astfel de scoala

Alternativa educationala Step by Step poate fi considerata o lume diferita. În lumea Step by Step te întâmpină o atmosferă caldă, prietenoasă în care copiii sunt atât de absorbiţi de preocupările lor încât s-ar putea să ai surpriza să nici nu observe că cineva străin a intrat în clasă.

Mobilierul modular împarte spaţiul sălii în „centre de activitate” bine delimitate, în care lucrează grupuri de 5-6 copii aşezaţi în jurul unor măsuţe. Se poate ghici uşor ce fel de activitate se desfăşoară în fiecare centru.

Materialele didactice existente le personalizează: Centrul de citire, Centrul de matematică, Centrul de scriere, Centrul de ştiinţă, Centrul de artă şi în şfârşit Centrul de construcţii. Toate piesele de mobilier sunt raportate la înălţimea copiilor, fapt care permite accesul la toate materialele de care aceştia au nevoie în realizarea sarcinilor de lucru. Spaţii accesibile copiilor sunt destinate expunerii lucrărilor şi rezultatelor muncii lor.

Pe pereţi sunt expuse o serie de materiale, instrumente de lucru specifice alternativei educaţionale Step by Step: panoul care ajută la evidenţierea copiilor prezenţi şi a celor absenţi, agenda zilei, calendarul naturii, panoul centrelor de activitate şi alegerea acestora de către copii, regulile clasei.
Fiecare zi începe cu un moment special , Întâlnirea de dimineaţă, Se continua cu Salutul, Identificarea zilei şi Precizarea datei, Calendarul naturii, Noutăţile zilei si se incheie cu Evaluarea

În alternativa Step by Step evaluarea este un process continuu care are drept scop înregistrarea progreselor în dobândirea de competenţe şi atingerea obiectivelor. Aceasta înlătură ierarhizarea copiilor în funcţie de rezultate, practică dovedită în mod ştiinţific ca fiind nefastă pentru dezvoltarea copilului la această vârstă. Copilul se compară cu el însuşi, este încurajat şi apreciat, greşeala se corectează nu se amendează.

Daca crezi ca sistemul Step by Step se potriveste copilului tau, este timpul sa-l inscrii. Școala Step by Step anunţă începerea înscrierilor pentru anul școlar 2013-2014 la două clase pregătitoare, două clase I şi o clasă a V-a.

Într-o perioadă în care sistemul de educaţie din România îşi caută drumul, Asociaţia Centrul Step by Step Pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională creează soluţii pentru educaţie de calitate.
Şcoala Step by Step, autorizată prin OMECTS nr. 5893/27.09.2012, susține servicii educaţionale de calitate, unde mediul este atractiv, stimulativ și pune în prim plan acceptarea și respectarea diversităţii – lucru care se construieşte prin cooperare cu familiile elevilor.

“Programul pentru clasa a V-a promovează aceleaşi valori şi principii ale metodologiei alternativei educationale Step by Step care au fost implementate pentru învățământul primar: dezvoltarea și construirea competenţelor pentru viaţă, individualizarea actului didactic de predare-învăţare-evaluare, lucrul în grupuri mici şi respectarea ritmului individual în aşa fel încât fiecare copil să-şi atingă potenţialul maxim”, spune Carmen Lică, director executiv al Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) Step by Step.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul www.scoalastepbystep.ro. Programările pentru vizite pot fi făcute telefonic (Coordonator Educaţional – Mihaela Stafiescu – 0724 259 856).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*