Ce mănânci la birou? Slăbește în orele de program

Da, este adevărat, mâncarea gătită este cea mai sănătoasă. Ingredientele sunt sigure: locaţia- bucătăria ta, ingredientele- alimente propaspete, bucătar-tu! Dar ce faci când serviciul nu îţi lasă timp să iei nici măcar micul dejun acasă? Este timpul să te organizezi.

Sunt convinsă că te-ai săturat de mâncarea semipreparată, de cea reîncălzită sau de mâncatul pe fugă. Nu ajută cu nimic să mâncăm sănătos în zilele de weekend, dacă în restul zilelor facem exces. De aceea îţi propunem un meniu sănătos şi echilibrat, care te face să uiţi că nu iei masa acasă.

Luni, repară excesele

După un final de săptămână în care cu siguranţă ai exagerat puţin cu mâncarea, este momentul să te întorci la un regim echilibrat. Pregăteşte-te pentru o porţie de “bunătăţi” sărace în calorii. Spre exemplu un piure de legume, pui la tavă şi un iaurt degresat. Se poate comanda la birou sau, de preferat, gătit acasă.

Marţi, ia-ţi porţia de fier

Într-o dietă echilibrată, este necesar un echilibru de vitamine şi fier pentru a evita starea de oboseală sau deshidratarea. Este de preferat să consumaţi multe salate de legume, friptură la tavă şi multe fructe. Într-o dietă sănătosă şi echilibrată, verdeţurile şi zarzavaturile au un rol esenţial. Aşa că nu uitaţi de ele.

Miercuri, multe vitamine

Suntem la mijlocul săptămânii şi trebuie să ne încărcăm bateriile. Ia-ţi un meniu mediteranean, unde protagonistele sunt vitaminele şi mineralele. Spre exemplu roşiile umplute, omleta cu cartof, pepenele verde şi multe fructe

Joi ai voie la capricii

Spre sfârşit de săptămână ai voie la un meniu mai bogat. Aici putem da mai multe exemple, printre care peşte la grătar, carne la tavă, dar şi câteva dulciuri. Probabil o să fie ziua ta favorită. O ciocolată savurată în linişte îţi va face ziua mai frumoasă. La sfârşit, poţi să te hidratezi cu o limonadă.

Vineri, un meniu uşor

Deja a început weekendul şi cu siguranţă vei mânca în oraş şi vei exagera puţin cu meniul. Aşa că în ziua de vineri va fi mâncare puţină şi uşoară. O salată complexă, cu multă verdeaţă, paste, tomate şi puţină bânză va fi de ajuns. Desertul, un fruct binemeritat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*