Cum să alegi cel mai bun ortodont? Sfaturi și criterii direct de la specialist.

Cum să alegi cel mai bun ortodont

Cum să alegi cel mai bun ortodont? Află principalele criterii în alegerea medicului curant, precum și capcanele care ar trebui evitate în acest proces de la dr Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.

Din ce in ce mai multe persoane constientizeaza importanta unei danturi sanatoase si a unui zambet frumos. Oodata luata hotararea de a purta aparatul dentar sunt însă puse in fata unei alte alegeri greu de facut: gasirea unui ortodont potrivit.

Desi internetul abunda in articole despre alegerea tipului de aparat dentar, tratamentul ortodontic nu consta doar in braketuri, Acestea reprezinta o unealta de care se foloseste specialistul ortodont si care transpune in rezultate experienta acestuia. Asadar, drumul catre un zambet frumos si sanatos incepe cu alegerea corecta a medicului pe baza unor criterii importante, printre care:

Cele mai importante reguli când nu știi cum să alegi cel mai bun ortodont?

Experienta profesionala
Oricat de buna ar fi pregatirea teoretica a unui medic, cel mai important este ca acesta sa aiba o experienta cat mai indelungata. Cu cat mai multe cazuri tratate din fiecare tip de problema ortodontica cu atat mai bine.

Aplicarea teoriei in practica pe cat mai multe cazuri si cat mai variate ajuta medicul sa observe particularitatile pacientului. Astfel, va înțelege ce metoda funtioneaza mai bine si care mai putin bine si reuseste sa adapteze tratamentul pentru fiecare caz in parte. Asa va obtine un rezultat foarte bun, intr-un timp cat mai scurt. Reactia la tratamentul ortodontic este diferita de la un pacient la altul. De aceea, experienta medicului este cea care face diferenta intre un tratament care dureaza 1-1,5 ani in loc de 2-3 si un rezultat foarte bun in locul unuia acceptabil”, atentioneaza medicul ortodont.

Rezultatele obtinute
Fotografiile “inainte si dupa” ale unor cazuri cat mai variate sunt un factor important in alegerea unui ortodont. Ele reflecta competenta acestuia prin experienta atat cu cazuri usoare, cat si cu cele complicate, cu aparate dentare de toate tipurile (fixe sau mobile) si cu pacienti copii, adolescenti sau adulti.

Citește și:
De ce cade părul și cum oprim acest simptom neplăcut?

Recomandarea din partea altor pacienti
Recenziile des intalnite pe internet din partea unor persoane necunoscute, dar care isi exprima parerea sincer, fie recomadarea directa din partea unei persoane cunoscute pot fi foarte utile in alegerea unui medic ortodont. Vă ajută să răspundeți la întrebarea- cum să alegi cel mai bun ortodont.

Multi dintre purtatorii de aparate dentare sunt copii, iar acestia sunt de multe ori tematori

Participarea constanta la cursuri si congrese de specialitate
In medicina perfectionarea continua este esentiala si reprezinta o datorie a medicului, responsabil de a asigura cel mai bun tratament pacientilor sai.

Continua perfectionare a medicului este un alt criteriu important in alegerea unui ortodont deoarece prin prezenta la cursuri si congrese medicul afla care sunt noile descoperiri in ortodontie si progresele facute in domeniu. La acestea se adauga si schimbul de experienta cu alti medici, ceea ce-l poate ajuta sa-si imbogateasca perspectiva asupra unor cazuri dificile, totul in beneficiul pacientilor sai”, explica doctor Mihaela Dan.

Rabdarea si empatia pentru pacient

Multi dintre purtatorii de aparate dentare sunt copii, iar acestia sunt de multe ori tematori la stomatolog. Rabdarea cu care medicul ortodont abordeaza micutul pacient, experienta in lucrul cu cei mici si capacitatea de a crea o legatura cu acestia sunt esentiale pentru reusita tratamentului, cu atat mai mult cu cat acesta este de durata.

Principala capcana în alegerea celui mai bun ortodont– pretul

Destul de des parintii sau chiar adultii care doresc sa urmeze un tratament ortodontic cad in capcana alegerii unui aparat ieftin, luand in considerare doar pretul. Desi situatia financiara are o importanta mare in luarea unei decizii, este necesar ca viitorii pacienti sa ia inconsiderare un lucru chiar mai important: indreptarea dintilor nu tine doar de aspectul estetic, ci este si o problema de sanatate dentara, iar alegerea unui medic bun este esentiala pentru a evita complicatii ulterioare si, implicit, costuri suplimentare”, explica specialistul ortodont.

Asadar, atunci cand este vorba despre cum să alegi cel mai bun ortodont, primul criteriu nu trebuie sa fie preturile mici, ci competenta si profesionalismul. Alegerea unei oferte “bune si ieftine” in ortodontie este posibil, in unele cazuri, sa coste foarte scump la final: un tratament lung de cativa ani, un rezultat mediocru si complicatii.

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*