De ce se decolorează părul vopsit? 3 cauze care duc la ștergerea nuanței din păr

De ce se decolorează părul vopsit? Sunt factori care cauzează ștergerea nuanței prea repede. Specialiștii ne spun care sunt aceștia!

Peste 65% din femei își vopsesc părul. Însă una dintre problemele cu care multe dintre ele se confruntă, este menținerea rezultatelor de colorare o perioadă cât mai lungă de timp.

Pentru o nuanță vie a părului, este deosebit de importantă sanatatea firului. Un par cu o structura de cheratina sanatoasa poate sa retina culoarea timp indelungat, fara ca aceasta sa-si piarda din intensitate si stralucire.

Citește și:
Ce coafuri se poartă toamna asta? Wella dă trendurile în hairstyling

Cu cat este mai poros, moleculele de culoare sunt mai putin ancorate. Decolorarea este provocata si de o serie de alti factori externi. Arabella Zadic, Brand Ambassador System Professional Romania, explica, cum actioneaza asupra culorii parului.

De ce se decolorează părul vopsit? 3 factori care cauzează ștergerea nuanței

Cuprul
De fiecare data cand ne spalam parul, metalele mici (cuprul in special) din apa pot genera radicali liberi.

Acest proces se declanseaza din cauza razelor ultraviolete, care provoaca deteriorarea cheratinei, proteina de baza a parului. Prin oxidare, suprafata cuticulei este afectata, iar luminozitatea culorii parului redusa.

Apa
Parul este higroscopic, adica aboarbe si pierde umiditatea din mediul inconjurator.

Cand ne spalam parul, el va absorbi apa, va creste in diametru, lucru care il face mai sensibil, il predispune la deteriorare si la pierderea moleculelor de culoare. De aceea, in timpul spalarii este recomandata utilizarea unui produs dedicat parului vopsit.

Lumina UV
Aceasta reactioneaza in mod direct cu parul si are consecinte negative. Aceasta ar fi un răspuns al întrebării de ce se decolorează părul vopsit!

Alaturi de alti factori precum clorul din apa, utilizarea echipamentelor de styling si de uscare, contribuie la pierderea pigmentilor de culoare.

Sursă foto: PR  System Professional Romania

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*