Timpul petrecut în fața ecranelor poate îmbolnăvi ochii. Soluția – lentile protectoare

stres ocular

Conform unui studiu realizat de HOYA Vision Care, producător de lentilelor oftalmice, aproape nouă din zece adulți (87%) folosesc dispozitivele digitale mai mult de două ore zilnic, în timp ce 52,2% declară că folosesc două dispozitive simultan. Expunerea prelungită la un ecran poate cauza simptome de stres ocular de dispozitivele digitale precum ochi iritați, vedere încețoșată dureri de cap și sensibilitate la lumină, chiar și după numai două ore. Mai mult, trecerea de la un dispozitiv la altul și alte activități care implică vederea de aproape, pot agrava situația, deoarece ochii nu au ocazia de a se odihni. Soluția – ochelari de protecție calculator

O combinație de factori, inclusiv distanța de la care se privesc ecranele digitale, frecvența și durata timpului de utilizare, precum și expunerea la lumina albastră emisă de ecranele cu iluminare din spate, poate afecta sistemul ocular și poate cauza sindromul privitului la calculator (SPC), cunoscut și drept stresul ocular din cauze digitale.

Citește și:
Primul copil român cu autism care va beneficia de terapie cu propriile celule stem din sângele cordonului ombilical

SPC se manifestă prin ochi uscați, iritați, privire încețoșată, durere de gât/umeri și spate datorată posturii inadecvate și dureri de cap cauzate de stres ocular repetat.

Revoluția digitală a schimbat dramatic modul în care privim lumea, iar ochii noștri sunt supuși efectiv stresului,” spune Olga Prenat, optometrist și Director al Hoya Faculty. „În mare parte, acest lucru se datorează faptului că ochii noștri nu sunt făcuți să petreacă perioade lungi de timp în fața ecranelor sau efectuând sarcini care implică vederea de aproape. Cu atât mai mult, studiile noastre indică faptul că majoritatea utilizatorilor de dispozitive digitale nu au auzit de stresul ocular provocat de dispozitivele digitale și își consideră simptomele drept inevitabile. Prin urmare, educarea pacienților este crucială. Pe măsură ce viața noastră devine din ce în ce mai digitală, toți cei din domeniul opticii se vor confrunta cu cerințe noi de acest ordin.

În ultimii ani, au fost dezvoltate lentile optimizate speciale și tratamente inovatoare pentru a contribui la ameliorarea SPC, eliminarea reflexiilor și filtrarea luminii albastre nocive. În plus, aceste soluții și-au dovedit capacitatea de a îmbunătăți acuitatea vizuală, confortul și precizia oculară.

Cum acționează aceste lentile ?

Lentilele Sync III prezintă puterea pentru distanță adecvată utilizării de zi cu zi și o opțiune cu trei „zone de amplificare” în partea inferioară a lentilei, optimizate pentru modul în care pacienții își folosesc ochii în ziua de azi. Zona de amplificare prezintă o putere sporită, ceea ce ajută mușchii oculari să se relaxeze și să focalizeze mai ușor, reducând stresul ocular și îmbunătățind confortul vizual pe tot parcursul zilei. Orice persoană între 13 și 45 de ani care petrece două sau mai multe ore pe zi focalizând privirea pe ecrane digitale sau efectuând alte sarcini care implică vedere de aproape poate beneficia de puterea relaxantă a lentilelor Sync III.

Foto: PR

Ne vedem și pe Facebook

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*