Epilarea definitivă. Întrebări și răspunsuri

Eforturile de îndepărtare a părul lasă în urmă umflături, zgârieturi, arsuri sau urme de ceară. Varianta optimă pentru a evita toate aceste neplăceri ar fi c. Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie ne raspunde la cele mai intalnite intrebari despre epilarea definitiva.

Epilarea cu laser este o tehnică ce foloseşte fascicule de lumină extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de păr. Epilarea definitivă se obţine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseşte lumina intensă pulsată (IPL), ne-a explicat dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.

Această lumină încălzeşte firul de păr, fără să afecteze în nici un fel pielea. Căldura coboară până la rădăcina firului, pe care o distruge.

Pregătirea pentru epilarea definitivă

Înainte cu şase luni de epilarea definitivă nu ar mai trebui să vă epilaţi cu ceară. De asemenea, ar trebui să evitaţi expunerile la soare înainte şi după epilarea definitivă.

,,Evitaţi folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentulsă fie aplicat pe pielea curată, adică fără creme, deodorante sau alte produse cosmetice. De evitat sunt şi apa caldă sau expunerea la orice sursă de căldură (saună, sport).

Dacă aceste indicaţii nu sunt respectate se pot obţine rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritată” precizează Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.

Epilarea cu laser sau IPL
Aceste două tipuri de epilare folosesc diverse lungimi de undă. Epilarea cu laser pătrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL.

Laserul acţionează pe o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii.

Epilarea cu IPL este un procedeu rapid şi eficient. În schimb, tehnologia laser prezintă un procedeu mai agresiv.

De câte şedinţe este nevoie?
Epilarea definitivă se face în mai multe şedinţe, numărul lor depinzând de tipul pielii, de culoarea părului şi de zona tratată.

,,Tratamentul diferă de la persoană la persoană şi se poate stabili numărul de şedinţe necesare în urma unui consult. Şedinţele pot avea loc la intervale între 4 şi 12 săptămâni. Din nou, depinde de fiecare persoană în parte.

După o şedinţă dispare 60-70% din părul tratat. Însă, la câteva săptămâni părul apare iar, dar acestea sunt fire noi, crescute din alte rădăcini. La următoarea şedinţă vor fi îndepărtate şi acestea şi tot aşa, până când vor fi distruse toate rădăcinile.”, spune Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.

Efectele adverse nu ar trebui să te îngrijoreze
Efectele adverse ale epilării definitive nu trebuie să ne sperie. ,,În timpul şi după tratamentul de epilare este normal să apară zone înroşite sau puţin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore. După câteva zile se pot observa fire negre în piele. Acestea sunt firele de păr arse, pe care pielea le elimină”, ne explică Dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*