Dintre factorii extrinseci ai imbatranirii, cel mai important este expunerea la UV

imbatranirea pielii

Toate întrebările legate de îmbătrânirea pielii și-au găsit răspunsurile la „Bătrânețea este opțională. Ai grijă de tineretea pielii tale!”,eveniment sustinut in data de 14 martie 2018.

Doctor Anca Pavelescu, medic specialist dermatolog, a oferit recomandări practice despre ce putem face să încetinim ritmul îmbătrânirii pielii.

  • Dintre factorii extrinseci ai imbatranirii, cel mai important factor extrinsec este expunerea la UV. Alți factori ai îmbătrânirii care atacă pielea din interior și exterior sunt: fumatul, poluarea, dieta neadecvată, stersul, chimicale, toxine.”
  • Fumatul cauzează îngustarea vaselor de sânge și astfel scade cantitatea de oxigen și nutrienți de la nivelul pielii. O parte din cei peste 4000 de compuși chimici din tigări cauzează leziuni ale colagenului și elastinei cauzând astfel ridarea prematură.
  • Expunerea repetată la căldura de la tigările care ard și expresiile faciale asociate cu fumatul (strângerea buzelor și mijirea ochilor din cauza fumului) pot și ele contribui la apariția ridurilor.
  • Aerul poluat conține microparticule microscopice numite PAH care produc la nivelul pielii compuși oxidanți responsabili de afectarea barierei epidermice, distrugerea colagenului și elastinei.
  • Stresul agravează unele afecțiuni dermatologice: psoriasis, dermatită atopică, acne, dermatită seboreică. Are rol și în îmbătrânirea pielii prin apariția unor mediatori chimici inflamatori care duc la scăderi ale imunității pielii, funcției de barieră a pielii și alterări ale colagenului și elastinei.” a precizat doamna doctor Anca Pavelescu.

Conferința a fost organizată de Asociația MedExperts. Mulțumim pe această cale partenerului nostru elmiplant, brandul care are grijă de sănătatea și frumusețea pielii noastre în fiecare zi.

 

………………………………..

Foto: PR

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*