Suferi de mâncărimi ale scalpului? Iată care sunt cauzele!

Suferi de mâncărimi ale scalpului? Dacă vă scărpinaţi constant capul şi aveţi un scalp sensibil, ar putea fi mai mult decât mătreaţa – o problemă comună cu care se confruntă peste 70% dintre oameni. Produsele cosmetice nepotrivite, igiena precară şi alimentaţia incorectă pot afecta sănătatea părului şi scalpului.

Există multe cauze care pot aduce şi simptome deranjante la nivelul scalpului, precum iritaţia, înroşirea, descuamarea sau mâncărimea. Însă, înainte de a căuta soluţia potrivită, este necesar să se încerce identificarea şi corectarea problemei medicale sau nutriţionale care a adus această simptomatologie”, explica cercet. dr. Horaţiu Albu, master în biologia moleculară.

Mâncărimi ale scalpului? Iată care sunt cauzele cele mai des întâlnite, dar şi tratamentul care ajută la eliminarea lor

Mătreaţa şi dermatita seboreeica
Acestea sunt cele mai frecvente motive care creează mâncărime şi iritaţii la nivelul scalpului. Răspunsul inflamator al organismului provoacă mâncărimea, descuamarea şi acumularea pielii moarte la nivelul scalpului ceea ce se soldează cu senzaţie de disconfort.

„Dermatita seboreeica este, de fapt, o formă mai gravă de mătreaţă, în acest caz, situaţia agravându-se prin înroşirea scalpului, aspect gras, mâncărime frecvenţă. Această problemă se poate extinde şi la nivelul fetei sau a corpului, de aceea este bine să fie tratată adecvat, prin folosirea mai multor produse topice cum sunt cele din gama BLUE CAP – şampon, gel de dus, cremă, spray”, afirma specialistul.

Psoriazisul
Aceasta este o boală autoimună cronica care provoacă pe piele sau pe scalp placarde roşii sau scuamoase. Nu este o afecţiune transmisibilă iar experţii în dermatologie încă nu o înţeleg pe deplin, nefiind întru-totul clar ce anume cauzează această tulburare, însă se pare că alături de ereditate, deosebiţi de importanţi sunt şi factorii de mediu precum şi tiparul metabolic individual.

„Recomand ca, acolo unde se poate, să se folosească în controlul topic al psoriazisului doar produse care nu conţin corticoizi. Şamponul BLUE CAP este foarte util în menţinerea şi consolidarea efectelor tratamentului cu spray-ul BLUE CAP în psoriazisul scalpului. Mai mult, el poate aduce şi prevenirea şi/sau diminuarea frecvenţei puseelor psoriazisului la acest nivel. Crema BLUE CAP este indicată pentru hidratarea puternică a pielii uscate, fisurate, scuamoase sau solzoase, asociată diverselor procese patologice. De asemenea, gelul de dus BLUE CAP este destinat igienei zilnice a pielii cu tendinţe de psoriazis, dar şi a celei afectat şi de alte xeroze cutanate mai puţin grave”, spune specialistul.

Infecţiile microbiene şi fungice ale scalpului
Multe organisme patogene îşi pod găsi mediul propice de dezvoltare la nivelul scalpului. Și apar mâncărimi ale scalpului. Dermatomicozele precum cele date de pityrosporum ovale şi orbicular şi dermatoinfectiile cu stafilococi şi streptococi se pot localiza sau extinde şi la pielea capului aducând – pe lângă efectele lor asupra sănătăţii – multă suferinţă subiectivă, nervozitate, aspect neplăcut al părului şi scăderea încrederii în sine.

„Spectrul larg al efectelor pozitive ale gamei BLUE CAP – şampon, gel de dus, cremă, spray se bazează atât pe proprietăţile anti-bacteriana (pe mai multe microorganisme patogene printre care şi streptococii şi stafilococii) şi anti-fungica (în special asupra pityrosporum ovale şi orbicular, atât la suprafaţă cât şi la interiorul stratului cornos) cât şi pe îmbunătăţirea activităţii sistemelor enzimatice intracelulare ce contribuie la stabilizarea membranelor celulare. Mai mult, complementar gamei dermato-igienice există şi Capsulele BLUE CAP, un supliment micronutritional pe bază de extracte vegetale, aminoacizi, vitamine şi minerale antioxidante destinat echilibrării nutriţionale speciale a organismului persoanelor cu tulburări ale pielii şi scalpului”, completează cercet. dr. Horaţiu Albu.

Controlează cauzele cu ajutorul șamponului BLUE CAP

Mâncărimi ale scalpului? Oricare ar fi problema identificată sau tratamentul ei specific, Şamponul BLUE CAP este deosebit de eficient în controlul dermatitei seboreeice, mătreţei şi a altor xeroze cutanate ale scalpului care evoluează cu descuamări, mâncărimi, iritaţii sau eritem.

Citește și:
Onicomicoza! Ce este și cum se tratează

Produsele din gama BLUE CAP nu sunt degeaba un best-seller internaţional! Sunt eficiente în protejarea părului şi pielii scalpului, dar şi în tratarea problemelor acestora, tratamentul durează în funcţie de localizarea, extinderea şi gravitatea problemelor, timp în care este indicat să se utilizeze produsele potrivite din gama.

Şamponul, gelul de dus, cremă, spray-ul şi suplimentul nutriţional BLUE CAP sunt deja disponibile în multe farmacii şi magazine specializate, însă puteţi să le comandaţi online pe www.farmaciaortomoleculara.ro unde veţi găsi informaţii suplimentare, dar şi întreaga gamă de produse cu preţuri promoţionale începând de la 29,62 lei până la 125,50 lei. Pentru informaţii suplimentare sunaţi la 0721 328 509.

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*