Colgate România și voluntarii Crucii Roșii Române învață copiii cum să aibă o igienă orală corectă

program igienă orală

Programul Școlar Colgate, program igienă orală, este un amplu demers educațional al companiei Colgate-Palmolive România, va ajunge în toamna aceasta în 16 județe din România. Astfel în perioada septembrie – decembrie 2017, aproximativ 100 000 de copii din clasele primare, atât de la oraș cât și din mediul rural vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii și de la reprezentanții Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.

Prima etapa a programului începe în luna septembrie în județele Buzău, Ilfov, Constanța, Hunedoara, Teleorman, Timiș, Arad și continuă în luna octombrie cu școlile primare din județele Alba, Bacău, Brașov, Galați, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Suceava.

Aproximativ 50% din copiii implicați în Programul Colgate, program igienă orală din acest an, sunt din mediul rural sau din orașe mici.

Programul Școlar Colgate, program igienă orală,  a devenit deja o tradiție în țara noastră, ajungând în acest an la cea de-a 25-a ediție. Din 1993, de la lansarea programului în România, aproape 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală.

Citește și:
5 sfaturi de igienă dentară la început de an școlar de la medicul stomatolog

Începând din anul 2016, Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară.

Anul trecut, aproximativ 200 000 de copii din 33 de județe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Roșii și de scadre didactice.

În cadrul lecțiilor ținute în școlile din cele 16 județe, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși.

Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.

După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

La finalul lecțiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Fiecare școala participantă în program primește produse Protex pentru igiena mâinilor.

Sursă foto: PR Colgate

Ne vedem și pe Facebook!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*