Sfatul psihologului! Despre relația cu un bărbat însurat

” Am 23 de ani, timp de 6 luni am avut o relatie cu un barbat de 33 de ani care avea un copil de 10 luni si era si insurat, ne_am indrogostit unul de altul, desi stiam situatia am acceptat pentru ca l-am iubit mult, el m-a incurajat si mi-a zis la fel ca ma iubeste si ca nu doar profita de mine ca daca era asa se folosea odata de mine si imi dadea pace.

Dupa o cearta urata cu ai mei ptentru ca au aflat ambelel familii de relaţia noastra m-am enervat si bausem o groaza de medicamente dupac are am ajuns la spital si am scapat. Nu am mai reusit sa vorbesc cu el decat o data pentru ca isi schimbase nr de telefon, mi-a zis ca ma iubeste dar e mai bine asa pentru mine pentru ca ai mei nu sunt de acord si atunci nu are rost sa divorteze dar nici cu ea nu va ramane.

Problema este că la mine in casa zi de zi este scandal, mi se reproşează cum am putut sa fac asta, simt ca nu mai am liniste, mama mereu a fost o fire mai agitata doar sa ma certe, nu ne- am inteles niciodata. Indiferent ce barbat ar fi cu niciunul nu ar fi de acord. Nu mai stiu ce sa fac, sunt distrusa, mi-e greu sa ma obisnuiesc fara el, dar parca a luat-o razna toata lumea. Nu mai am liniste. Va rog dati-mi un sfat. Va multumesc!”

Buna

Cei 23 de ani pe care ii ai iti dau posibilitatea la liberul arbitru, sa iei decizii singura pentru drumul pe care vrei sa il urmezi. Decizia de a te implica intr-o relatie cu un barbat casatorit ti-a apartinut si posibil te-ai gandit si la implicatiile si compromisurile aferente.

Ceea ce cred ca te afecteaza cel mai mult in aceasta perioada nu “e lumea care a luat-o razna” cum spui tu, ci este suferinta ta pentru pierderea barbatului de care zici ca te-ai indragostit.

Faptul ca iti spune ca te iubeste, ca e spre binele tau sa va despartiti si ca nu divorteaza pentru ca parintii tai nu sunt de acord cu relatia, sunt un mod de a-si transpune propriile responsabilitati si de a ti le transfera tie, astfel disculpabilizandu-se si scapand de ceea ce e prea mult pentru el in acest moment.

Doar de tine, de asteptarile cu care ai intrat in acesta relatie, stiind ceea ce implica aceasta si de ceea ce ai perceput tu in acesta relatie tine daca accepti sau nu realitatea a ceea ce doreste el sa iti transmita si ce vrei sa faci in continuare. I

n ceea ce priveste relatia cu parintii si cei din jur care te judeca pentru deciziile tale, se va imbunatati cu siguranta in momentul in care vor intelege ca propriile decizii sunt cele care te ajuta sa inveti, sa te bucuri si sa traiesti experiente noi, fara sa ii invinovatesti pe ceilalti pentru propriile suferinte venite din pierderi, decizii gresite sau pur si simplu evenimente si momente nefavorabile.

Echipa La psiholog
www.lapsiholog.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*