Sfatul psihologului! Relația mea nu mai merge! Ce să fac?

Buna, de cateva saptamani simt ca innebunesc, pe bune ! Sunt intr-o relatie, daca pot sa-i spun asa de aproximativ 4 ani, de 4 ani de zile tot mergem inainte si inapoi, problema e ca de ceva vreme sunt in depresie, ma agit din orice drmatizez mult, nu mai pot rade la glumele lui pentru ca le iau ca pe o jignire, daca ne incepem sa ne certam si vina nu e a mea, incep sa-mi cer scuze pentru ca traiesc cu sentimentul ca poate ma lasa, desi el spune ca insemn ceva pentru el, tot incep sa ma panichez, si am senzatia ca ma sufoc nu mai pot gandi pozitiv, desi am momente cand imi spun : ” gata, revino-ti e numa in capul tau ! ” nu pot sa nu ma gandesc la tot ce-i mai rau , am impresia ca o iau razna ..

Dragă Mirela, eu cred că fiecare experienţă din viaţa noastră are un mesaj semnificativ pentru noi şi vine să ne înveţe ceva, să ne ajute să creştem, să accesăm o înţelegere mai largă a propriei vieţi spre a fi mai fericiţi.

De aceea, te invit şi pe tine să cauti acest mesaj începând prin a te intreba fix acest lucru: Ce am eu de învăţat din această situaţie şi care e mesajul pe care ea mi-l transmite? Şi în momentul în care am integrat acest mesaj suferinţa dispare şi toate lucrurile se aşează parcă de la sine.
Apoi, aş vrea să-ţi mai spun, că atunci când noi oamenii facem un lucru care nu este bun pentru noi sau ne menţinem într-o situaţie care ne aduce suferinţă, este pentru că avem şi un beneficiu din asta. Aşa că o altă întrebare bună ar fi: “Ce satisfacţie am eu din starea asta a lucrurilor? Ce avantaj am, ce obţin?”

Şi în timp ce cauţi aceste răspunsuri, poţi să exersezi o comunicare cât mai sinceră cu partenerul tău. Spune-i exact ce simţi, de ce anume te temi, şi ce aşteptări ai din partea lui. Spune-i că ai nevoie să te securizeze mai mult şi să îţi acorde mai multă atenţie în această perioadă.

Şi pentru că într-o relaţie sunt întotdeauna două persoane, acum ar fi o ocazie pentru voi să vă re-evaluaţi legătura. În timp oamenii se schimbă, ca şi relaţiile dintre ei şi vechile obiceiuri nu mai corespund. Ce aveţi acum nevoie pentru o relaţie armonioasă şi echilibrată?

lapsiholog.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*