Studiu: plimbarea câinelui te ajută să slăbești

Cainii sunt mai mult decat cei mai buni prieteni ai omului. Prietenoasele canine reprezinta si un mijloc de pierdere in greutate, conform unor studii recente. Cand o persoana isi ia angajamentul sa plimbe fie propriul caine, fie pe al altcuiva, merge pe jos si poate pierde in greutate.

Scopul realizarii acestor studii a fost acela de a-i incuraja pe supraponderalii sedentari sa faca miscare si, mai ales, sa mearga pe jos. Conducatorii studiului au afirmat ca plimbarea este benefica, din acest punct de vedere, si pentru oameni, dar ca nu au gasit inca modalitati pentru a-i motiva pe acestia sa isi pastreze acest obicei, al mersului pe jos. De aceea, au urmarit sa vada daca legatura afectiva dintre om si caine este suficienta, in scopul mentinerii acestui obicei zilnic.

Voluntarii care au plimbat cainii in cadrul studiului au inceput prin a merge pe jos timp de 10 minute intr-o zi, de trei ori pe saptamana, si au ajuns, in cele din urma, la 20 de minute intr-o zi, cinci zile pe saptamana. Primii s-au plimbat timp de 50 de saptamani si au slabit cateva kilograme, in timp ce restul, doar 26 de saptamani, timp in care nu s-au inregistrat efecte remarcabile in ceea ce priveste slabitul.

Cercetatorii au afirmat ca rezultatele sunt mai bune decat ale oricarui plan national de reducere a greutatii. Subiectii s-au imprietenit cu animalele, si-au imbunatatit flexibilitatea, echilibrul si tinuta, au slabit si au capatat incredere in fortele proprii. Aceste persoane fusesera sedentare, dezavantajate din punct de vedere economic si aveau multiple boli cronice. Unora le era greu sa mearga si cele 10 minute de la inceputul studiului, dar, pe parcurs, s-au obisnuit. In concluzie, compania unui caine a reprezentat un factor motivant pentru incurajarea oamenilor sa renunte la stilul de viata sedentar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*