Machiajul de zi, necesitate sau tabiet?

Indiferent de vârstă şi de textura pielii, uscată sau grasă, poţi arăta întotdeauna atractivă cu ajutorul machiajului, având un ten curat şi neted. Machiajul de zi trebuie însă să fie subtil, accentuând calităţile unui chip şi ascunzând defectele.

Tabiet?

Dacă ai tenul ca “de bebeluş”, nu-ţi recomand să foloseşti fondul de ten, ci doar să aplici o cremă de protecţie cu SPF min.30, care să aibă grijă de tenul tău şi să lupte împotriva factorilor nocivi din mediu: frigul, poluarea, razele soarelui etc. Cazul tău este unul fericit deoarece tenul tău arată sănătos fără să aibă nevoie de alte îmbunătăţiri şi doar dacă îţi doreşti să nu pari neglijentă, poţi folosi un contur fin al ochilor, un ruj, rimel şi bineînţeles un contur de sprâncene.

Pentru tenurile palide, dar care nu au alte probleme inestetice, poţi aplica un fond de ten cu putere mică de acoperire, un fard de obraz, o cremă cu pigment colorant, o pudră sau o cremă autobronzată potrivită şi astfel faţa ta va arăta înviorată.

Necesitate?

Dacă vorbim de mici depuneri albe, care arată ca nişte grăunţe de nisip, de puncte negre şi pori dilataţi, de pori infectaţi la suprafaţa pielii sau chiar acnee, de mici vase sanguine roşii, care brăzdează pielea, de porţiuni de piele decolorate, provocate de o pigmentaţie inegală, atunci machiajul capăta un rol estetic important în modul în care înţelegem să ne prezentăm zi de zi în societate. Pe lângă machiaj, aici intervine şi alegerea articolului de machiaj potrivit.

Trusa ta de machiaj trebuie să conţină un fond de ten cu putere mare de acoperire, o pudră compactă, care este mai uşor de aplicat acasă, un baton corector care să camufleze foarte bine imperfecţiunile. Numai aşa poţi obţine iluzia unui ten neted şi curat!

Aplicarea fondului de ten şi a pudrei

Aplicarea fondului de ten se face întotdeauna cu ajutorul degetelor prin mişcări de tapping şi apoi cu buretele pentru a îndepărta surplusul. Se aplică inclusiv pe pleoape şi pe buze.

Pentru tenul mixt sau gras, pudra este indispensabilă – uniformizează şi matifiază aspectul tenului. Preferabilă este pudra translucidă, care nu schimbă culoarea fondului de ten. Ea se aplică prin mişcări perpendiculare pe faţă, inclusiv pe buze, pleope şi pe gene. Surplusul se înlătura cu o pensulă curată sau prin tamponarea cu un şerveţel umed.

Chiar dacă te machiezi zilnic din plăcere sau din necesitate, priveşte-ţi faţa cu multă atenţie într-o oglindă la final pentru eventuale retuşuri de ultim moment şi încearcă pe cât posibil să realizezi machiajul folosind o iluminare similară cu cea în care îţi vei petrece ziua.

Cristina, MakeUp artist
www.makeupart.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*